Duurzaam doen is leuker en gemakkelijker dan je misschien denkt

Wil je altijd al een elektrische fiets proberen? Op de Energiebeurs staan ze klaar! Eigen huis? Ontdek hoe je je vaste lasten omlaag brengt. Duurzaam doen is leuker, gemakkelijker en meer iets voor jou dan je misschien denkt. Duurzaam Den Haag organiseert op zondag 26 november de Haagse Energiebeurs: dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag. Op 26 november kun je tussen 12.00 uur en 17.00 uur in het Atrium van het stadhuis tips en inspiratie opdoen om vervolgens direct duurzaam aan de slag te gaan.

meer…

 

Foto: Jurriaan Brobbel

Zaterdag 4 november hebben enkele tientallen vrijwilligers (waaronder buurtbewoners en scouts) kleinschalige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in een deel van de Scheveningse Bosjes. In het stuk ruwweg tussen de Aletta Jacobsweg en de Ver Huellweg bij de Bataaf werden, in het kader van de Natuurwerkdag, vele werkzaamheden uitgevoerd. Een bankje (in het “duinvalleitje aan de Aletta Jacobsweg) dat ondergraven was werd weer toegankelijk gemaakt. De weide erom heen werd ontdaan van putten die gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze begroeid zijn met hoger gras en er werden plagplekken voor de zandbijen gemaakt. Verderop werd opschot van esdoorn werd verwijderd om bijvoorbeeld een oude eikenstoof vrij te maken. Het gesnoeide hout werd gebruikt om takkenrillen te maken, o.a. langs een ruiterpad. De Natuurwerkdag is een landelijke activiteit en wordt georganiseerd door LandschappenNL.

Verslag Derk Hazekamp  (CJP 21 november 2017)

 

Oproep inzake Verkeer en Milieu: meld je aan als Luchtwachter voor Den Haag

Milieudefensie won op 7 september 2017 de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor gezonde lucht. De overheid moet nu snel en keihard aan de slag om de luchtkwaliteit te verbeteren. De vraag is alleen of de overheid dit ook echt gaat doen. Daarom wil Milieudefensie vanaf januari 2018 met zoveel mogelijk mensen de overheid een jaar lang in de gaten gaan houden. Milieudefensie zoekt daarom zogeheten Luchtwachters, vooral in de zeven steden waar de wetten en normen worden overschreden, waaronder Den Haag. Daarnaast loopt er een petitie voor gezonde lucht om de druk op de overheid op te voeren. Dit is ook van belang met het oog op de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

meer…

 

20 november 2017


Hallo allemaal,
Op zondag 26 november zal Sinterklaas om 14.30 uur weer Clubhuis Cantaloup bezoeken! Dit is een zeer populaire activiteit, en omwille van de ruimte werken wij ook dit jaar weer met een inschrijving.

Zonder inschrijving is er helaas geen toegang mogelijk.
Inschrijven voor woensdag 22 november 18.00 uur.

Het feest is alleen voor kinderen t/m 8 jaar, bijdrage is € 5,- per kind. We verwachten dat papa of mama erbij blijft. Aanmelden kan t/m woensdag 22 november 18.00 uur. Daarna sluit de inschrijving. We hebben ruimte voor maximaal 30 kinderen.

meer…

 

Duurzaam doen is leuker en gemakkelijker dan je misschien denkt

Wil je altijd al een elektrische fiets proberen? Op de Energiebeurs staan ze klaar! Eigen huis? Ontdek hoe je je vaste lasten omlaag brengt. Duurzaam doen is leuker, gemakkelijker en meer iets voor jou dan je misschien denkt. Duurzaam Den Haag organiseert op zondag 26 november de Haagse Energiebeurs: dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag. Op 26 november kun je tussen 12.00 uur en 17.00 uur in het Atrium van het stadhuis tips en inspiratie opdoen om vervolgens direct duurzaam aan de slag te gaan.

meer…

 

Vanwege o.a. toenemende verdichting en infrastructurele maatregelen in de stad komt het groen sterk onder druk te staan en is het van groot belang om onze bomen voor onnodige kap te behoeden en de daartoe gevolgde procedures nauwgezet te volgen.
Biologische en\of juridische kennis vormen daarbij een welkome aanvulling. Maar ook mensen die op andere wijze willen bijdragen in de vorm van het onderhouden van de website, het schrijven van artikelen of het op creatieve wijze onder de aandacht brengen van het belang van ons groen, zijn van harte welkom!
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Marjolijn Bos, maebos@xs4all.nl, 0653311637

 

Locatie: de Anglicaanse kerk = de Church of St.John & St.Philip Ary van der Spuyweg 1 Archipel

Op het programma staan:
Angela Duncan op dwarsfluit en Loes van Hemert aan de piano spelen Balladine opus 28 van Jules Demersseman; Dance of the Blessed Spirits van Christoph Gluck en Three Jazzy pieces for flute uit Oliver Ledburry’s Jazzed Up Too: Buggy Boogie Express Whistling Blues

An die ferne Geliebte van Ludwig van Beethoven door Paul van der Maessen (bariton) met Roel van der Wal (piano)

Joep Regter bariton en Renee Perry piano met:
Dein Angesicht van Rober Schumann en van Renee Perry: 4 Hums van Winnie the Pooh: The Pole, What shall we do for the poor little tigger, Noise by Pooh en Sing Ho! For the life of a bear

Anne Knol zingt haar eigen lied, vrolijk en melancholiek

Der Sonatensatz voor cello en piano van Franz Schubert uitgevoerd door Jaap Drijver en Ton Pagie

Entree: 5€
Om 14.30 gaat de zaal open.
Na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

CJP 18 november 2017

 

17 november 2017

 

 

 

Op woensdagavond 22 november 19:00-21:00 uur is er een 2e-hands speelgoedbeurs in Clubhuis Cantaloup:

Leuke en betaalbare cadeautjes voor in december; speelgoed verkoop door vele bezoekers van onze mooie speeltuin. Boekjes, speelgoed, dvd’s, poppen, auto’s, puzzels, je kent het wel.

Clubhuis Cantaloup, Cantaloupenburg 26a Den Haag

download pdf

 

16 november 2017

Op 3 januari 2018 9.45-1030 is er een (gratis) introductieles in Peuterbudo.

Bij peuterbudo ( 2.5 – 4 jaar) maken peuters spelenderwijs kennis met de basisprincipes van bewegen. In een veilige omgeving leren ze tuimelen, rollen, stoeien, coördinatie en grenzen.

Klik op flyer voor meer informatie.

 

DEN HAAG – Tijdens de komende jaarwisseling houdt de gemeente Den Haag een proef waarbij bewoners zelf hun straat, pleintje of speeltuin vuurwerkvrij mogen verklaren. Bewoners organiseren dit dan zelf, de gemeente faciliteert met borden die de zone markeren. De proef wordt gehouden in stadsdeel Scheveningen.
Het idee voor de proef komt voort uit een enquête die de gemeente deze zomer hield onder 13.500 Hagenaars. Zo’n 64 procent van de mensen is positief over het instellen van de vuurwerkvrije zones. Een kleiner – maar toch aanzienlijk – deel denkt hierover ook echt afspraken te kunnen maken met buurtbewoners.

meer…