14 augustus 2019

 

 

 

Er zijn nog leuke workshops in augustus/september van het Haags Kinderatelier in het Zeeheldenkwartier (Van Speijkstraat 153a).

Stichting Haags Kinderatelier, ook voor jongeren 070-3633745
ateliers en agenda vrije tijd zie: www.haagskinderatelier.nl/agenda 

sociale media haags kinderatelier:
https://www.facebook.com/StichtingHaagsKinderatelier
https://www.instagram.com/stichtinghaagskinderatelier
https://twitter.com/HaagsKinderAtel 

 

 

 

 

Wijkberaad Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark

Datum: dinsdag 10 september 2019, aanvang: 20.00 uur
Plaats: ‘t Klokhuis, Celebesstraat 4, Den Haag

Geachte wijkgenoten,
Onderstaand treft u de agenda aan voor het wijkberaad van dinsdag 10 september 2019.

Agenda (pdf)

meer…

 

13 augustus 2019

Het Nassauplein in de Archipelbuurt in Den Haag. © AD

Sociale huurwoningen als oplossing voor vergrijzing Archipelbuurt: ‘Buurt is gesteld op gemixte samenstelling’

De komst van nieuwe sociale huurwoningen kan een oplossing zijn voor de vergrijzing van de Archipelbuurt, de duurste wijk van de stad. Dat zegt de voorzitter van het wijkberaad, Robert van Moorsel, die ziet dat de bevolkingssamenstelling steeds eentoniger wordt nu de huizenprijzen de pan uit rijzen.

[……..] Zie verder het artikel in het AD.

 

13 augustus 2019

Het Oranjehotel, de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, opent op 7 september zijn deuren als herinneringscentrum.

De gevangenis, waar tussen 1940 en 1945 ruim 25.000 Nederlanders werden opgesloten, veelal omdat ze in verzet kwamen tegen de Duitsers, was altijd onderdeel van de Penitentiaire Inrichting Haaglanden. Om die reden was het alleen toegankelijk tijdens de jaarlijkse herdenking.

Vanaf 7 september zijn bezoekers welkom in het gerestaureerde cellencomplex. Een vaste tentoonstelling, dodencel 601, films en voorwerpen geven dan een beeld van de geschiedenis, de verschillende groepen gevangenen en het gevangenisleven in deze belangrijkste Duitse gevangenis op Nederlands grondgebied.

Het Nationaal Monument Oranjehotel wordt op vrijdag 6 september geopend door Z.M. Koning Willem-Alexander. De opening wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

(Meer historische informatie zie link dd. maart jl.: Herinneringscentrum Oranjehotel open vanaf september 2019)

 

Het gebouw waar Bali en Sumatra samenkomen is verkocht aan een projectontwikkelaar. De stichting Migrascope die er een twintigtal bewoners (merendeels statushouders afkomstig uit Eritrea) begeleidde moet het vanaf 1 juli zonder deze vestiging doen. Gelukkig hebben de bewoners met hulp van de Gemeente elders woonruimte gevonden.

Dat betekent dat ook de werkplaats in de Sumatrastraat gesloten is. Voor veel buurtgenoten was dit inmiddels een welkome plek waar je even je fiets kon achterlaten voor kleine reparaties, gecombineerd met een praatje met bewoners.

Gaat deze service nu voor Archipel/Willemspark verloren?

meer…

 

Afgelopen vrijdag was het niet zo verschrikkelijk heet en dus tijd voor een wandeling in de buurt samen met mijn echtgenote. Een verrassing wachtte ons toen we op de Kerkhoflaan liepen en zagen dat er feest was bij de Prinsevink. Ik wist al dat de Prinsevink was verkocht en dat de Heer en mevrouw Van der Valk een bescheiden afscheid wilde met familie, vrienden en hele goede klanten. Het geven van een groter feest zou stuiten op de benodigde vergunningen en was daarom moeilijk te regelen. Maar gezellig was het daar met muziek en veel goed gemutste mensen. Het zal even wennen zijn als daar andere mensen komen om het voort te zetten, maar als alles goed gaat zal dat in de loop van augustus gebeuren.

meer…

 

Op ZATERDAG 24 AUGUSTUS van 11.00 tot 17.00 uur organiseert de Ondernemersvereniging Frederikstraat de jaarlijkse Classic Car Show.

In een gezellige ontspannen sfeer zullen zo´n 50 trotse eigenaren hun oldtimers en bijzondere automobielen  presenteren aan de bezoekers van de Frederikstraat. Opgeluisterd met diverse livemuziek, kinderattracties, wordt deze dag een echte aanrader om de Frederikstraat  te bezoeken. Wilt u ook deelnemen met uw bijzondere auto dan kunt u dat per email kenbaar maken op: ccsfrederikstraat@gmail.com

 

Dit keer in ‘t Klokhuis, waar ook een aantal van haar folders te vinden zijn, een leuk gesprek gehad met Karin Dijkstra die onlangs de Powerwalking Club Den Haag is gestart. Zij vertelde me dat dit is bedacht door personal trainers en fitnessspecialisten in samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Zij beschouwen power walking als de perfecte manier om fit te blijven. Iedereen kan het en het levert geen overbelasting aan de gewrichten waardoor blessures uiterst zeldzaam zijn. Bovendien heb je geen speciale apparatuur nodig en de buiten omgeving met de frisse lucht werkt verfrissend en geeft meer energie.

meer…

 

De redactie van de nieuwsbrief gaat ook met vakantie. Voor zover mogelijk wordt de website bijgehouden met nieuwe berichten, Indien u op de hoogte wilt blijven van wat er allemaal speelt, kijk dan direct op de website. De volgende nieuwsbrief ontvangt u na de vakantieperiode op 4 september. Iedereen een mooie vakantie toegewenst
De Website redactie

 

Er is in het voorjaar een vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van winkels in Nederland die Wijnen en Delicatessen verkopen. Daarbij is ook Gransjean uit onze wijk beoordeeld. Op de website is reeds eerder vermeld dat Gransjean tot de genomineerden behoorde. Onlangs is bekend geworden dat Gransjean in deze competitie uiteindelijk tweede is geworden. Toch goed om dit te vermelden en Gransjean geluk te wensen met het bereiken van dit resultaat