OUDE JOODSE BEGRAAFPLAATS EENMAAL PER JAAR TOEGANKELIJK
De oude Joodse Begraafplaats aan de Scheveningseweg geopend voor publiek op zondag 15 september 2019, van 12:00 tot 17:00 uur, ter gelegenheid van de Open Monumentendagen. Gratis rondleidingen. De begraafplaats is zaterdags dicht.

In totaal liggen hier 10.000 mensen begraven onder ruim 2.800 plat op het maaiveld liggende grafstenen, voorzien van inscripties in het Portugees, Spaans, Hebreeuws en Nederlands. Bijna 1.100 grafstenen dateren uit de periode 1697 tot 1799 en meer dan 1.100 zerken dateren van tussen 1799 tot 1906. Een aantal zeer oude eiken bepalen in belangrijke mate de sfeer en serene karakter van deze begraafplaats waar geen paden zijn aangelegd. Er liggen bekende personen uit het Haagse leven, waaronder Jozef Israëls en Levi Lassen.

Meer informatie op: www.joodsebegraafplaats.nl en op Wikipedia onder “Joodse begraafplaats Den Haag”.
Advies: Mannen en jongens houden op de begraafplaats het hoofd bedekt; dus draag hoed, muts, keppel of pet. Geen huisdieren toegelaten. Zonder voetpaden dus draag stevige schoenen.
Locatie: Scheveningsweg hoek Burgemeester Patijnlaan, schuin tegenover het Vredespaleis.

Contactpersoon
ir. Robert J. Gmelig Meijling,
secretaris van de Stichting tot Instandhouding van de Joodse begraafplaats te ‘s-Gravenhage
070-3 28 13 61 0627433315
rjgmelig@casema.nl