Koempoelan vindt plaats iedere 2ewoensdag  van de maand van 13.30uur tot 15.30uur. Een gezellige maar vaak ook leerzame bijeenkomst gehouden in Wijkcentrum Het Klokhuis aan de Celebesstraat 4  Den Haag, 070-3503511, georganiseerd door Stichting Pelita.

Wij hebben in het nieuwe seizoen van de koempoelan weer een variëteit aan gastsprekers die hun opwachting zullen maken op onze bijeenkomst. We zijn dan ook zeer verheugd, dat ze zich bereid hebben gevonden om hun bijdrage te leveren op onze woensdagmiddag. Ir. Joep Walter bijt het spits af. Zijn belangstelling voor de kunst in het algemeen en zijn passie voor Indonesië heeft ertoe geleid, dat hij zich heeft verdiept in de geschiedenis en de cultuurhistorie van Indië en Indonesië. Het stokje wordt overgenomen door het theatergezelschap Marion Gerverdinck en Harriet Bergsma waarbij het oorlogsverleden van moeder centraal staat en wat het voor een invloed heeft op de dochter. Dan hebben we de jonge schrijver Daan Goppel, die een uiteenzetting zal geven over zijn belevenissen van Jakarta, die hij in boekvorm heeft gegoten. En in mei eindigen we met neerlandicus en historicus Gerard Termorshuizen die over zijn laatste boek zal vertellen. Onze entreeprijs bedraagt nog steeds  € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee. Natuurlijk zullen de heerlijke djadjans ook niet ontbreken. Hopelijk voor u de moeite waard om te komen op onze koempoelan. Wij nodigen U van harte uit en we hopen u te zien op onze bijeenkomst.

In het navolgende staat het programma voor het voorjaar

Woensdag 10 april
Daan Goppel vertrekt voor onbepaalde tijd naar Indonesië, naar Jakarta om te weten te komen hoe het is om in deze miljoenenstad te leven. Hij begint aan de studie Indonesisch en betrekt een kamer in een volkswijk. Hij maakt kennis met de grote verschillen in de welvaart en de cultuur en ontmoet Indonesiërs, die hun dromen en opvattingen met hem delen. Ontroerend en verbazingwekkend. Zijn ervaringen heeft hij gebundeld in het boek KNALPOT
In het tweede uur zal Daan iets vertellen over het project waar hij onderzoek voor heeft gedaan in Papua, dat heeft hij gedaan in opdracht van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat. Hij deed onderzoek naar de investeringsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om op een duurzame wijze aan de ontwikkeling van dit gebied bij te dragen.

Woensdag 8 mei
Neerlandicus en historicus Gerard Termorshuizen heeft samen met Coen van ’t Veer het boek geschreven over Dominique Berretty (1891-1934). Hij behoort tot de grote figuren uit het vroegere Nederlands-Indië. Geboren in Jogyakarta in een eenvoudig Indo-Europees milieu slaagde hij erin de koloniale kleurbarrière te doorbreken en klom hij op van klerk tot persmagnaat.
Een groots en meeslepen leven handelt over het leven van een fascinerende persoonlijkheid tegen de achtergrond van de snel veranderende koloniale samenleving in de decennia van vlak voor de Tweede Wereldoorlog.
Gerard Termorshuizen zal zijn verhaal zoals hij dat gewoon is te doen op boeiende wijze vertellen en u meenemen naar die periode

Wij hopen u allen te verwelkomen op onze middagen, Tot ziens, De Werkgroep  Koempoelan  Klokhuis.