Ontdek het nieuwe
Vrijmetselarij Museum

 

De Museumvereniging beveelt het Vrijmetselarij Museum aan als museumtip van de maand februari. Het Vrijmetselarij Museum biedt de museumkaarthouders een maand lang gratis rondleidingen en het tentoonstellingsmagazine aan.

Ontdek het nieuwe Vrijmetselarij Museum, waar nu Avontuur in Azië te zien is.
De tentoonstelling gaat over de rol van vrijmetselaren in de internationale handel in de 18e en 19e eeuw. Vrijmetselaren vormden een wereldwijd sociaal netwerk en waren ook actief in de handelsposten in Nederlands-Indië, India, Ceylon, Japan en China. Zij bestelden prachtig lakwerk en porselein, voorzien van symbolische decoraties uit de ‘geheime ’rituelen. Het Vrijmetselarij Museum beschikt over de grootste collectie Japanse lakdozen ter wereld.

Omdat reizen naar Azië in de 18e eeuw een levensgevaarlijk avontuur was, lieten VOC’ers zich voor vertrek vaak inwijden tot vrijmetselaar. Dat gaf toegang tot een wereldwijd sociaal netwerk, dat onderweg goed van pas kon komen. Heel bijzonder op de tentoonstelling is het digitale bladerboek, een combinatie van een traditioneel papieren boek in een hightechkennisomgeving. Wie door het boek bladert ziet afbeeldingen die tot leven lijken te komen.
Laat je verrassen door dit staaltje nieuwe techniek!

Museumkaarthouders krijgen op vertoon van hun geldige kaart de hele maand februari een rondleiding. Daarnaast ligt er voor hen een tentoonstellingsmagazine klaar.
Het Vrijmetselarij Museum is van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Javastraat 2B, 2585 AM Den Haag
meer en algemene informatie: www.vrijmetselarijmuseum.nl