Stichting ArchipelpoëZie nodigt u graag uit voor de feestelijke onthulling van een nieuw muurgedicht, op zaterdag 29 september. Het gedicht komt op de hoek van de Delistraat en Koninginnegracht.

We gaan, mede dankzij de samenwerking met de muureigenaren, een bijzondere bijeenkomst beleven.
Met het nieuwe muurgedicht besteden we aandacht aan het belang van kinderpoëzie: poëzie voor kinderen, en door kinderen. De Haagse dichteres Lizette de Koning schreef speciaal voor deze muur een kindergedicht. En er is een poëziewedstrijd georganiseerd voor de kinderen van twee Haagse scholen; de drie beste gedichten worden op de onthulling voorgedragen. De onthulling wordt verricht door Martine Schaap, uitgever van kinder- en jeugdboeken, samen met de winnende kinderen.

Een historische tram van de HTM rijdt speciaal voor deze gelegenheid van de Appelstraat, via de Vogelwijk en het Centraal Station, naar halte Riouwstraat om belangstellende kinderen en volwassenen naar de onthulling te brengen. Meerijden kan! Wees op tijd en laat deze uitnodiging óf een knuffelbeest zien als plaatsbewijs. Een eventuele terugreis dient met de reguliere dienstregeling (tegen betaling) te worden gemaakt.

Ook dyslexie krijgt aandacht: Anne Ligtenberg is verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp van het muurgedicht. Zij maakte samen met Mats Horbach een boek waarmee zij niet-dyslectici laten ervaren hoe het is dyslectisch te zijn. Zie voor meer informatie over Het Dyslexie Boek van Anne en Mats http://www.anneligtenberg.nl/dyslexie.html

Vaak wordt ons gevraagd hoe dat nu in z’n werk gaat, het schilderen van onze muurgedichten. Bij deze onthulling bieden we u de kans om dit te ervaren, want als het weer het toelaat, wordt het gedicht direct voorafgaand aan de onthulling op de muur aangebracht. Een zeldzame kans om de vakmensen van de firma Güthschmidt in actie te zien en vragen te stellen.

En er is muziek!

Dit is het programma:
Vanaf 13:00 Aanbrengen van het muurgedicht

14:45 Vertrek historische tram van halte Appelstraat

15:00 Aankomst tram bij halte Sportlaan

15:40 Aankomst tram bij halte Van Boetzelaerlaan

16:00 Aankomst tram bij halte Centraal Station

Ca. 16:05 Aankomst tram bij halte Riouwstraat

16:30 Aanvang officiële deel en onthulling
Aansluitend borrel

We hopen dat we u op 29 september mogen begroeten op de hoek van de Delistraat en de Koninginnegracht. Na de onthulling is er tot circa 18:30 uur gelegenheid om met elkaar het nieuwe gedicht, de mooie middag en het samenzijn te vieren. We raden u aan niet met de auto te komen en eventueel een paraplu mee te nemen.

Met hartelijke groet,
De Stichting ArchipelpoëZie –

Ruth van Rossum, Gilles Hooft Graafland, Derk Hazekamp, Jan Hein Schouw